Deltag i verdens største projekt

I samarbejde med Udenrigsministeriet, Det danske General Konsulat i Nicaragua og Nicaraguas Kanal Kommision har Global 2020 arrangeret en delegationstur til Nicaragua fra den 9. til den 12. marts 2015.

Den 22. december 2014 lød det officielle startskud for verdens største projekt.

Med et budget på knap USD 50 milliarder, inviteres danske leverandører nu til at deltage i projektet, der vil strække sig over de næste 10 år. Følgeprojekterne vil fortsætte i flere årtier, og projektet forventes at ville skubbe den nuværende årlige vækst af bruttonationalproduktet på fem procent op over 10 procent.

På trods af den positive økonomiske udvikling kan landet ikke alene løfte udfordringen med den interoceaniske kanal. Nicaragua inviterer til samarbejde indenfor samhandel, investeringer,  produktion og serviceydelser.  Man ønsker et ”regnbue-projekt”, dvs. en bred vifte af deltagere.

Under besøget vil virksomhederne desuden få mulighed for at blive prækvalificeret som leverandører til projekterne. Global 2020 vil forud for delegationsturen orientere om og koordinere præsentationsmaterialer med hver enkelt virksomhed.

Derudover vil Eksportkreditfonden (EKF) fortælle om, hvorledes de vil have mulighed for at bistå de danske virksomheder med garantier og kautioner i forbindelse med nærværende projekter i Nicaragua. Her vil deltagerne kunne spørge ind til alt lige fra finansieringsmuligheder til beskyttelse mod tab m.m.

Turens formål:

  • At give deltagerne indsigt i projekterne og erhvervsmuligheder i Nicaragua
  • At positionere deltagerne som leverandører til hoved- og delprojekterne
  • At sikre deltagerne en formel prækvalificering
  • At introducere deltagerne til de centrale personer og beslutningstagere i projektet
  • At give deltagerne en platform for den videre proces.

Programmet:

  • Delegationen ankommer søndag den 8. marts 2015.
  • Mandag den 9. marts er der generel orientering om projektet, om Nicaragua, erhvervsklima etc.
  • Tirsdag  den 10. til torsdag den 12. er der besøg og konkrete samtale med ministerier, Kanalkommisionen samt netværksarrangementer med potentielle samarbejdspartnere, kunder etc. Hver aften vil der være arrangeret middage med deltagelse af relevante repræsenter fra den offentlige og private sektor
  • Turen afsluttes torsdag den 12. marts kl. 12, hvorefter deltagerne har mulighed for at nyde Caribiske øer, Stillehavet eller den ældste by i Nord- og Sydamerika, den koloniale by Granada.

Informationsmøde:

Der holdes desuden et informationsmøde for alle tilmeldte hos Københavns Erhvervsakademi  torsdag den 29. januar 2015, kl 14:30 – 16:00, hvor repræsentanter fra Udenrigsministeriet vil deltage.

Få mere information på www.nicaragua.centralamerika.dk, eller ved at skrive til NiDK@global2020.org